Olivskörden Kalamon,bordsoliver.

November 11, 2019

Nästan alla Kalamon bordsoliver har nu blivit plockade och ligger i sina vattenbad för att bli av med beskheten.Dock ska de ha lite beska i sig innan de läggs i marinaden av vatten,salt,vinäger och kryddor, allt efter egen smak.

Många snittar bordsoliverna för att beskan går ur snabbare, även vi gjorde det i början av våra år som olivbönder men vi gör det inte längre.Inte bara för att det kan bli ganska så jobbigt att sitta och snitta 100-130kg oliver men också för att vi tycker att oliverna tappar lite av sin konsistens och blir för mjuka. Det tar aningen längre tid att få bort beskheten.

 

 

 Vackra oliver i vattenbad väntar nu på att läggas in i marinad.

 

 

 

Vet ni förresten att för att få heta just Kalamata oliver måste de ha sitt ursprung från distriktet Kalamata på grekiska fastlandet enligt nya EU-regler.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

February 13, 2020

June 18, 2019

March 21, 2019

Please reload

Archive