top of page

Februari 2021,10 års jubileum för EviMeria i Sverige!

DEL 1

Vi började med olivoljan redan 2008 med men först senare, någon gång under hösten 2010 kom tanken på att varför inte erbjuda en riktig god Extrajungfru olivolja även till andra. Plus att vi kunde ju aldrig själva konsumera en sån mängd olja och inte ville vi sälja oljan tillbaka till presseriet heller.

Så resan till Sverige började för EviMeria.

Oljan hade vi, sedan gällde det att hitta ett namn, lätt att uttala och komma ihåg samt viktigaste som skulle beskriva vårt budskap, ekologiskt, hälsa, välmående, gröna olivlundar, det gröna guldet.

EviMeria betyder välmående och det var ju precis det budskapet vi ville förmedla!

Etiketten sedan, inte det lättaste det heller. Skulle vara enkelt, stilrent och budskapet samma som i namnet, gröna olivlundar, våra olivträd. Just då råkade vi ha äldsta barnbarnet och en kompis här över julen.Kompisen är jätteduktig på att teckna och en morgon sa jag till han "kan du rita mig vad är det första du ser när du går ut ". Och han gjorde det. På etiketten ser ni två av våra olivträd precis utanför huset och bakom dem bergen, lilla gamla herdehuset samt havet, men det var lite svårare få med i etiketten.Vi var nog mer gröna själva än olivoljan när vi började, men sakta sakta lärde vi oss och här nere har vi haft många lokala oljebönder som vi lärt oss av.Hur och när man skulle plocka och när till presseriet och allt annat som ska göras under olivåret. Nu efter 12 år som olivbönder har vi mer skinn på näsan och kan erbjuda förstklassisk ekologisk extrajungfru olivolja och oliver.

Var och till vem skulle vi sälja vår olja till ;-)

Först tog vi kontakt med stora grossister men de erbjöd oss skamlöst lite betalt, billigt skulle det vara, kvalitet vägde ingenting. Nej, det var inget för oss. Nästa steg var små delikatessbutiker och där minsann kunde man uppskatta vad kvalitet är.

Under första året 2011 fick vår EviMeria komma hem till följande delikatessbutiker.

Margareta och Rosengrens Skafferi i Örebro ,Anna och Blomsterpralinen i Eskilstuna

Titti och Torshälla Delikatesser i Torshälla och Steve på Rönninge Deli i Rönninge Stockholm

Av dessa finns Delibutik Rönninge kvar än idag.

Tack till er alla som har varit med oss på denna spännande resa!Mer kommer i del 2 snart!


Önskar er alla en fortsatt trevlig dag.

20gr EviMeria ExtraJungfru olivolja om dagen håller doktorn borta! Må väl

Anneli

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page