top of page

EviMeria 10 år!Jubileumsåret !

Del 2

Det var inte det enklaste att hitta ett riktigt fint etikettspapper till flasketiketterna.

Tycker nog att den första etiketten vi hade var den snyggaste pappersmässigt, såg lite lyxigt ut, strukturerat antikvitt papper. Texten skulle ju absolut vara i grönt som oliverna och inga krumelurer eller onödigt glitter. Enkelt och stilrent! Etiketterna handklistrade vi på flaskorna under många många år och varje gång vi satt där och suckade över att flaskorna aldrig tog slut lovade vi oss att köpa en etikettmaskin, vilket skedde typ 8 år senare.Ganska så tidskrävande etikettera ungefär 1000-1200 flaskor och etikett på båda sidor av flaskan ;-)

Korkarna eller rättare sagt kapsylerna över korken har varit både svarta och guldfärgade, vilket vi ej alltid fick bestämma eller hann bestämma. När oljan väl var i flaskan och vi hämtade så var ju kapsylen på.

Det roliga i detta landet är att ibland tar man vad man har utan att meddela kunden. Ett år hade vi speciellt sagt till att vi vill ha guldiga kapslar och hoppsan det blev svarta! Vad gör man? Börjar riva och byta! Det har hänt det också, nu vid senaste buteljeringen, så hade de börjat sätta på kapsylerna innan jag hade lämnat de nuvarande gröna kapsylerna med EviMeria texten. Där var jag och rev av svarta kapsyler på ca 600-700 flaskor.Snacka om att ha ont i fingrarna efter!

Skulle ju ta ytterligare några år innan vi kom på att det vore ju enklare med en etikett runt flaskan med all samma info som på två separata etiketter. Med tiden lär man sig :-) Helt plötsligt blev ju allt mycket enklare och även billigare. En etikett kostar ju mindre än två! Man vill ju spara på utgifterna för att inte behöva höja på priserna!


Den allra fulaste etiketten var nog den plastiga vita, vilket blev ett akutval då vi ej kunde hitta det fina strukturerade antikvita pappret. Den ser på flaskorna med guldkapsylerna på bilden.


EviMeria återförsäljarna utökades under 2012-2015 med flera Delikatess butiker.

Jävligt gott med Peter i Skövde, Annas vinbar o delikatesser i Eskilstuna, Proviant i Stockholm. Lotta i Sala på Silverstadens delikatesser, Karins Skafferi i Uppsala. Enköping med Elisabeth på Elisabeths Ost&delikatesser.


Fortsättning följer....

Ha en trevlig dag!

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page