top of page

Februari

Redan inne på februari! Det nya decenniet har bjudit på ovanligt mycket sol och värme under årets första månaderna. Den annars ganska kalla och fuktiga februari med regn och mörka dagar har i år varit ovanlig varm med mycket sol.Några regnskurar har vi fått njuta av emellan solen och värmen.

Tayegetos bergens högsta toppar blev täckta av ett rejält snötäcke på bara över en natt.

Underbara blommande olivlundar möter oss nu överallt där vi går och vi njuter av vyerna.

Detta är ju jättehärligt för oss men för olivträden är det inte så bra. Träden behöver få lite kyla under vintermånaderna. Lyckligtvis så har det varit några frostnätter också och olivträden ser ut att må mycket bra och bildar nya blad för fullt.

Det är så vackert överallt så bilderna för tala för sig!

Gödslingen av träden avklarades redan under januari och vi hade god hjälp av en liten blivande olivbonde, trots lukten av "getgödsel" .

Träden har även fått en dos av Bordeaux-blandning. Det är ren organisk kopparpulver blandat med "asvesti" kalk, som ska skydda mot otrevliga överraskningar som tex svamp. Används ofta på vindruvor, därav kanske namnet.Nu lyser träden vackert ljusblåa mot grönskan :-)

Vill ni också smaka på vår underbara ekologisk Extra Jungfru Olivolja så hittar ni alla våra återförsäljare på www.evimeria.eu samt på facebook.

Saknar ni återförsäljare nära er så tipsa oss gärna!

Önskar er alla en god fortsättning!

EviMeria Njut&Må bra!

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page