top of page

Olivskörden Kalamon,bordsoliver.

Nästan alla Kalamon bordsoliver har nu blivit plockade och ligger i sina vattenbad för att bli av med beskheten.Dock ska de ha lite beska i sig innan de läggs i marinaden av vatten,salt,vinäger och kryddor, allt efter egen smak.

Många snittar bordsoliverna för att beskan går ur snabbare, även vi gjorde det i början av våra år som olivbönder men vi gör det inte längre.Inte bara för att det kan bli ganska så jobbigt att sitta och snitta 100-130kg oliver men också för att vi tycker att oliverna tappar lite av sin konsistens och blir för mjuka. Det tar aningen längre tid att få bort beskheten.

Vackra oliver i vattenbad väntar nu på att läggas in i marinad.

Vet ni förresten att för att få heta just Kalamata oliver måste de ha sitt ursprung från distriktet Kalamata på grekiska fastlandet enligt nya EU-regler.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page