Juni

June 18, 2019

Våren har ju bjudit på ett väldigt omväxlande väderlek med svalare temperaturer än normalt här nere,regnat har det också rejält, olivträden mår bra av lite kyligare väder under vinter-vår månaderna. Men nu verkar det som sommaren stannar och riktigt varmt har det blivit. Kvicksilvret har klättrat upp till +38.

 

 

 Olivlundarna har fått gräset klipp och blivit plöjda. Detta gör vi oftast i början på juni.Vår kontrollant för ekologisk odling säger att bättre låta ogräset växa till sig ordentligt så alla små skadeinsekter håller sig i gräset.

När dagstemperaturen stiger upp till ca +32-34 är det dags för träden att få sin första spray av Kaolin som är det ekologiska alternativet mot olivflugan. Det är en vit lera som blandas med vatten och ger olivträden en tunn vit hinna som både ger en doft och smak vilket gör att olivflugan kanske inte vill lägga sina ägg i oliverna. Vi håller tummarna och upprepar proceduren om en månad igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I år hade vi tur med vädret i alla fall! Förra året regnade det dagen efter vi sprayat så det var bara att göra om! Olivbonde liv! Så nu ser olivträden ut som riktiga spökträd!

 

EviMeria önskar er alla en fortsatt trevlig juni månad! 

Vi ses!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

February 13, 2020

June 18, 2019

March 21, 2019

Please reload

Archive